Ledų receptas netoleruojantiems pieno

by
LEDAI

Dabar tas laikas, kai braškės karaliauja darže. Papasakosiu mūsų šeimos ledų receptą. Visus pieniškus produktus keičiame kokosiniais, nes esame alergiški pienui, bet recepte viską surašiau taip, kad tiktų visiems. Šie ledai Jums tikrai patiks.

            Jums reikės:

  • 1kg braškių, arba bet kokių kitų vaisių ar uogų pagal sezoną. Gali būti vyšnios ar juodieji serbentai.
  • 500g jogurto iš kokosų „KOKO“, rasite bet kurioje Maxima ar Rimi parduotuvėje. Jei valgote pieniškus produktus, vietoj kokosinio galite naudoti paprastą graikišką jogurtą. Kuo tirštesnis tuo geriau.
  • Saldžiajai ledų pusei yra trys pasirinkimai:
  1. rudasis cukrus pagal skonį.
  2. jeigu norite sveikiau, galite naudoti agavų sirupą.
  3. kiti saldžiajai ledų pusei naudoja saldintą sutirštintą kondensuotą pieną, jo reikia vieno indelio.

Skonio atžvilgiu kondensuotas pienas turi daugiausiai žavesio.

Tad pasirinkite vieną iš trijų variantų, kas Jums tinka labiausiai.

  • Jeigu norite, kad ledai būtų riebesni ir minkštesni, dėkite kokosų grietinėlės 300 g, svarbu kad būtų suplakta arba parduodama jau tiršta. Arba paprastos plakamosios grietinėlės 300g (būtina išplakti iki standumo). Mes naudojame Soyatoo, kokosų grietinėlę, nuorodą paliksiu po receptu. Ją naudojame ne tik ledams.

     Gaminimo eiga:

Pagaminti šiems ledams, Jums reikės didelio ir galingo plaktuvo. Jeigu tokio neturite, manau išsiversite ir su rankiniu trintuvu, tiesiog reikės daugiau padirbėti, kad masė gautųsi vientisa. Nuskabykite braškių kotelius, nuplaukite, sudėkite į plaktuvą braškes, jogurtą ir vieną iš trijų saldžių ingredientų: cukrų, agavų sirupą, arba kondensuotą pieną. Gerai sutrinkite kol gausis vientisa masė. Paragaukite. Turėtų gautis pasakiškai skanus kokteilis. Jeigu darote riebesnius ledus – pabaigoje atsargiai įmaišykite grietinėlę (prieš dedant į bendrą masę būtina išplakti iki standumo). Gaminant šiuos ledus, labai dažnai dalis jų nepasiekia šaldytuvo.

Supilkite į ledams skirtus indelius ir padėkite porai valandų į šaldymo kamerą. Netrukus galėsite ragauti puikius naminius ledus. Įsigykite specialų, ledams skirtą šaukštą. Geriausiai jeigu jis metalinis. Plastikinis man nepasiteisino. Išėmus ledai būna labai kieti, pilni mažų ledų kristalų, todėl prieš valgant būtina palaikyti 10-15 min. kambario temperatūroje.

Jeigu norite, kad neliktų ledų kristaliukų, sušalusius perplakite plaktuvėje. Arba išplakus ledus į kokteilį, sudėti į ledų formas, pradžioje dėti į šaldytuvą, jame palaikyti keletą valandų, ir tik tada į šaldymo kamerą. Dings oro burbuliukai ir ledo kristaliukų bus mažiau, nes jie dažniausiai atsiranda, kai masė šąla per greitai.

PRODUKTAI:

Kokosų grietinėlė: https://www.veggo.lt/lt/pieno-bei-surio-alternatyvus-gaminiai/11457-plakamoji-kokosu-stebuklele-401973807505.html

Kokosų jogurtas: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/produktai/pieno-produktai-kiausiniai-ir-suris/jogurtai-ir-desertai/augaliniai-jogurtu-ir-desertu-pakaitalai/naturalus-desertas-koko-500-g/p/940674

Sutirštintas pienas: https://pagrindinis.barbora.lt/produktai/saldintas-sutirstintas-rokiskio-pienas-8-proc-rieb-397-g

Agavų sirupas: https://pagrindinis.barbora.lt/produktai/ekologiskas-tamsus-raw-agavu-sirupas-amrita-250-ml


TOLIAU SKAITYKITE:

https://sveikatoszurnalas.lt/gvakamoles-receptas/

 

 

error: Content is protected !!