Šalavijų arbata Jūsų grožiui ir sveikatai
Šalavijų arbata – aromatingas užpilas gaminamas iš vaistinio šalavijo. Šiandien pasidalinsime visomis mokslui žinomomis šalavijo arbatos savybėmis ir naudingais patarimais kaip ją naudoti. Vaistinis…
Šalavijų arbata – aromatingas užpilas gaminamas iš vaistinio šalavijo. Šiandien pasidalinsime visomis mokslui žinomomis šalavijo arbatos savybėmis ir naudingais patarimais kaip ją naudoti. Vaistinis…
Juodųjų serbentų uogienė gardžiausia su blynais ar vafliais. Ar ragavote trupininį pyragą su šia uogiene? Jeigu sode turite raudonųjų arba juodųjų serbentų krūmą, turite…
Obuolienė primena tuos laikus kai močiutė atpjaudavo naminio varškės sūrio. Prie sūrio lėkštes stovėdavo stiklainis medaus ir obuolių uogienė. Jeigu turite labai daug obuolių,…
Aviečių uogienė dažniausiai ruošiama žiemai. Ji tinka prie blynelių, arbatai gaminti, pyragui ar kaip pagardas su ledais. Šios uogos yra tikrų tikriausios uogų karalienės.…
Ši šermukšnių uogienė labai skani su blynais, iš juos galima paruošti arbatą ar pagardinti mėsos patiekalus. Paragaukite, Jums tikrai patiks. Ši šermukšnių uogienė su…
Vyšnių uogienė pati skaniausia iš visų. Šis vyšnių uogienės receptas senoviškas ir toks kokį valgėte vaikystėje. Viskas ko reikia, kad ši skani vyšnių uogienė…
Rauginti agurkai yra mėgstami ir valgomi visame pasaulyje nuo seniausių laikų. Ypač šiaurinio pusrutulio šalyse, toliau nuo pusiaujo kur būna šaltos žiemos. Čia rauginimas…
Citrininis keksas receptas kaip niekad reikalingas vasarą. Ar čia yra keksų mėgėjų? Aš tiesiog dievinu keksus. Kai norisi saldaus ir gaivaus prie arbatos, kažko…
Juodųjų serbentų sultys spaudžiamos kai tik sulaukiama juodųjų serbentų derliaus. Jos atgaivina karštą vasaros dieną, suteikia jėgų, vitaminų ir visą glėbį maistingų medžiagų. Iš…
Smidrų sriuba gali būti naujas ir gardus pietų patiekalas. Vaikystėje nebūčiau pagalvojusi, kad smidrai yra valgomi, tačiau dabar jau kurį laiką, tai viena iš…
Senovinis vyšnių pyragas su rožėmis Jus sužavės. Vyšnios man visada primena vaikystę, tas šiltas vasaros dienas kai lakstydavau po kvepiantį sodą, kopėčiomis prisirišusi indą…
Šiandien pas mane ant stalo balandėliai – receptas be mėsos. Kodėl? Nes, vakar susitikau su ilgai nematyta drauge, buvusia klasioke, kuri daug metų išvykusi…
Keksas su razinomis, džiovintomis cukatomis ir riešutais šaltiem žiemos vakaram. Kai norisi kažko gardaus ir kvapnaus prie arbatos, šis keksas su džiovintais vaisiais pats…
Kai vakare norisi kažko užvalgyti, bet nesinori sunkaus maisto, šios kinietiškos salotos visada puiki idėja. Kiniškos salotos lengvai virškinamos, o morkose yra vitaminų C,…
Jeigu Jums patinka gaminti ir ragauti, šios mįslės su atsakymais apie maistą Jums. Atspėkite arba pasitikrinkite savo žinias, bus tikrai įdomu! Atsakymus rasite apačioje.…
Rauginti kopūstai mūsų protėvių valgis gelbėjęs žiemos metu. Kada raugti kopūstus? Spalį subręsta baltagūžiai kopūstai tinkami rauginimui. Senoliai tikėjo, kad geriausia raugti per delčią.…
Ši kriaušių uogienė nėra tradicinė. Ji su čiobreliais, laimu, vanile, gvazdikėliais ir imbieru. Neįprastai gardaus skonio. Ji tiks kaip pagardas prie pikantiškų patiekalų. Šios…
Slyvų pyragas vasarą? Kai pilnos pintinės ir žandai slyvų, o norisi kažko skanaus prie arbatos, mano mintyse visada iškyla šis skaniausias slyvų pyragas. Tai…
Lašišos sriuba arba Norvegiška žuvienė nepaliks abejingų. Ši žuvienė, receptas atkeliavo iš kalnuotosios Norvegijos. Tai sriuba su krevetėmis, persikais, pomidorais ir kokosų pienu. Norvegijoje…
Olandiškas padažas benediktams, dar kitaip vadinamas „Hollandaise“ vienas gardžiausių kadanors ragautų padažų. Prieš dvidešimt metų lankiausi Vokietijoje, nedideliame Melle miestelio restorane. Į šį restoraną…
Japniško omleto receptas gana neįprastas, purus ir labai skanus. Taip ruoštų kiaušinių nebuvau ragavusi. Žinau, kad visi omletų receptai skirtingi, tačiau šis visiškai kitoks.…