RECEPTAI

Obuolienė su cinamonu

Obuolienė primena tuos laikus kai močiutė atpjaudavo naminio varškės sūrio. Prie sūrio lėkštes stovėdavo stiklainis medaus ir obuolių uogienė. Jeigu turite labai daug obuolių,…

Daugiau

Aviečių uogienė receptas

Aviečių uogienė dažniausiai ruošiama žiemai. Ji tinka prie blynelių, arbatai gaminti, pyragui ar kaip pagardas su ledais. Šios uogos yra tikrų tikriausios uogų karalienės.…

Daugiau

Šermukšnių uogienė

Ši šermukšnių uogienė labai skani su blynais, iš juos galima paruošti arbatą ar pagardinti mėsos patiekalus. Paragaukite, Jums tikrai patiks. Ši šermukšnių uogienė su…

Daugiau

Vyšnių uogienė

Vyšnių uogienė pati skaniausia iš visų. Šis vyšnių uogienės receptas senoviškas ir toks kokį valgėte vaikystėje. Viskas ko reikia, kad ši skani vyšnių uogienė…

Daugiau

Rauginti agurkai receptas

Rauginti agurkai yra mėgstami ir valgomi visame pasaulyje nuo seniausių laikų. Ypač šiaurinio pusrutulio šalyse, toliau nuo pusiaujo kur būna šaltos žiemos. Čia rauginimas…

Daugiau

Citrininis keksas receptas

Citrininis keksas receptas kaip niekad reikalingas vasarą. Ar čia yra keksų mėgėjų? Aš tiesiog dievinu keksus. Kai norisi saldaus ir gaivaus prie arbatos, kažko…

Daugiau

Juodųjų serbentų sultys + gėrimas

Juodųjų serbentų sultys spaudžiamos kai tik sulaukiama juodųjų serbentų derliaus. Jos atgaivina karštą vasaros dieną, suteikia jėgų, vitaminų ir visą glėbį maistingų medžiagų. Iš…

Daugiau

Smidrų sriuba

Smidrų sriuba gali būti naujas ir gardus pietų patiekalas. Vaikystėje nebūčiau pagalvojusi, kad smidrai yra valgomi, tačiau dabar jau kurį laiką, tai viena iš…

Daugiau

Vyšnių pyragas su rožėmis

Senovinis vyšnių pyragas su rožėmis Jus sužavės. Vyšnios man visada primena vaikystę, tas šiltas vasaros dienas kai lakstydavau po kvepiantį sodą, kopėčiomis prisirišusi indą…

Daugiau

New York times slyvų pyragas

Slyvų pyragas vasarą? Kai pilnos pintinės ir žandai slyvų, o norisi kažko skanaus prie arbatos, mano mintyse visada iškyla šis skaniausias slyvų pyragas. Tai…

Daugiau

Olandiškas padažas Benediktams

Olandiškas padažas benediktams, dar kitaip vadinamas „Hollandaise“ vienas gardžiausių kadanors ragautų padažų.  Prieš dvidešimt metų lankiausi Vokietijoje, nedideliame Melle miestelio restorane. Į šį restoraną…

Daugiau

Japoniško omleto receptas

Japniško omleto receptas gana neįprastas, purus ir labai skanus. Taip ruoštų kiaušinių nebuvau ragavusi. Žinau, kad visi omletų receptai skirtingi, tačiau šis visiškai kitoks.…

Daugiau