Naminiai ledai vasarą yra tiesiog būtini. Dabar tas laikas, kai braškės ir kitos uogos karaliauja sode, todėl ledų receptas kaip tik tas dalykas kuris reikalingas po ranka. Mūsų šeimos naminių ledų receptas paprastas.
Šie ledai naminiai, vaisiniai, kremiški ir labai skanūs. Tiks ir viską valgantiems ir veganams. Viskas priklauso nuo naudojamų produktų. Gamindama visus pieniškus produktus keičiu kokosiniais, nes mūsų šeimoje yra alergiškų pienui, bet šis naminių ledų receptas yra universalus ir viską surašiau taip, kad tiktų visiems.
Šie naturalūs naminiai ledai Jums tikrai patiks. Juos galite gaminti su savo pasirinktomis uogomis ar vaisiais, šokoladu, sausainiais ir karamele jeigu norite saldesnės versijos.
Naminiai ledai
-
- 1 kg braškių, arba bet kokių kitų vaisių ar uogų pagal sezoną. Gali būti vyšnios, avietės ar serbentai.
- 500 g graikinio jogurto. Jei netoleruojate laktozės rinkitės jogurtą iš kokosų „KOKO“, rasite bet kurioje Maxima ar Rimi parduotuvėje.
- 1 indelis kondensuoto pieno/ arba rudasis cukrus/ arba agavų sirupas. Skonio atžvilgiu kondensuotas pienas neturi konkurentų.
- Jeigu norite, kad ledai būtų riebesni ir minkštesni, dėkite 300 g grietinėlės. Būtina išplakti iki standumo. Arba jeigu norite labai riebių ir kreminių ledų vietoj jogurto dėkite plaktą grietinėlę.
Naminių ledų receptas
1.Pagaminti šiems ledams, Jums reikės didelio ir galingo plaktuvo. Jeigu tokio neturite, manau išsiversite ir su rankiniu trintuvu, tiesiog reikės daugiau padirbėti, kad masė gautųsi vientisa. Nuskabykite braškių kotelius, nuplaukite, sudėkite į plaktuvą braškes, jogurtą ir vieną iš trijų saldžių ingredientų: cukrų, agavų sirupą, arba kondensuotą pieną.
2. Gerai sutrinkite kol gausis vientisa masė. Paragaukite. Turėtų gautis pasakiškai skanus kokteilis. Jeigu darote riebesnius ledus – pabaigoje atsargiai įmaišykite grietinėlę (prieš dedant į bendrą masę būtina išplakti iki standumo). Gaminant šiuos ledus, labai dažnai dalis jų nepasiekia šaldytuvo.
3. Supilkite į ledams skirtus indelius ir padėkite porai valandų į šaldymo kamerą. Naminiai ledai pagaminti. Netrukus galėsite ragauti puikius naminius ledus. Įsigykite specialų, ledams skirtą šaukštą. Geriausiai jeigu jis metalinis. Plastikinis man nepasiteisino. Išėmus ledai būna labai kieti, pilni mažų ledų kristalų, todėl prieš valgant būtina palaikyti 10-15 min. kambario temperatūroje.
DAUGIAU DESERTŲ:
KEKSAS SU RAZINOMIS IR RIEŠUTAIS
Naturalūs naminiai ledai
Jeigu norite, kad neliktų ledų kristaliukų, sušalusius perplakite plaktuvėje. Arba išplakus ledus į kokteilį, sudėti į ledų formas, pradžioje dėti į šaldytuvą, jame palaikyti keletą valandų, ir tik tada į šaldymo kamerą. Dings oro burbuliukai ir ledo kristaliukų bus mažiau, nes jie dažniausiai atsiranda, kai masė šąla per greitai.
Tikiuosi Jums patiko mūsų naminiai ledai. Šis naminių ledų receptas gali būti gaminamas su Jūsų mėgstamiausiomis uogomis, vaisiais, karamele, sausainiais ar šokoladu. Gamindami ragaukite, kad surasti geriausią skonio proporciją. Skanaus!