Šalavijų arbata – aromatingas užpilas gaminamas iš vaistinio šalavijo. Šiandien pasidalinsime visomis mokslui žinomomis šalavijo arbatos savybėmis ir naudingais patarimais kaip ją naudoti. Vaistinis…
RECEPTAI
-
-
Juodųjų serbentų uogienė gardžiausia su blynais ar vafliais. Ar ragavote trupininį pyragą su šia uogiene? Jeigu sode turite raudonųjų arba juodųjų serbentų krūmą, turite…
-
Obuolienė primena tuos laikus kai močiutė atpjaudavo naminio varškės sūrio. Prie sūrio lėkštes stovėdavo stiklainis medaus ir obuolių uogienė. Jeigu turite labai daug obuolių,…
-
Aviečių uogienė dažniausiai ruošiama žiemai. Ji tinka prie blynelių, arbatai gaminti, pyragui ar kaip pagardas su ledais. Šios uogos yra tikrų tikriausios uogų karalienės.…
-
Ši šermukšnių uogienė labai skani su blynais, iš juos galima paruošti arbatą ar pagardinti mėsos patiekalus. Paragaukite, Jums tikrai patiks. Ši šermukšnių uogienė su…
-
Vyšnių uogienė pati skaniausia iš visų. Šis vyšnių uogienės receptas senoviškas ir toks kokį valgėte vaikystėje. Viskas ko reikia, kad ši skani vyšnių uogienė…
-
Rauginti agurkai yra mėgstami ir valgomi visame pasaulyje nuo seniausių laikų. Ypač šiaurinio pusrutulio šalyse, toliau nuo pusiaujo kur būna šaltos žiemos. Čia rauginimas…
-
Citrininis keksas receptas kaip niekad reikalingas vasarą. Ar čia yra keksų mėgėjų? Aš tiesiog dievinu keksus. Kai norisi saldaus ir gaivaus prie arbatos, kažko…
-
Juodųjų serbentų sultys spaudžiamos kai tik sulaukiama juodųjų serbentų derliaus. Jos atgaivina karštą vasaros dieną, suteikia jėgų, vitaminų ir visą glėbį maistingų medžiagų. Iš…
-
Smidrų sriuba gali būti naujas ir gardus pietų patiekalas. Vaikystėje nebūčiau pagalvojusi, kad smidrai yra valgomi, tačiau dabar jau kurį laiką, tai viena iš…
-
Senovinis vyšnių pyragas su rožėmis Jus sužavės. Vyšnios man visada primena vaikystę, tas šiltas vasaros dienas kai lakstydavau po kvepiantį sodą, kopėčiomis prisirišusi indą…
-
Šiandien pas mane ant stalo balandėliai – receptas be mėsos. Kodėl? Nes, vakar susitikau su ilgai nematyta drauge, buvusia klasioke, kuri daug metų išvykusi…
-
Keksas su razinomis, džiovintomis cukatomis ir riešutais šaltiem žiemos vakaram. Kai norisi kažko gardaus ir kvapnaus prie arbatos, šis keksas su džiovintais vaisiais pats…
-
Kai vakare norisi kažko užvalgyti, bet nesinori sunkaus maisto, šios kinietiškos salotos visada puiki idėja. Kiniškos salotos lengvai virškinamos, o morkose yra vitaminų C,…
-
Jeigu Jums patinka gaminti ir ragauti, šios mįslės su atsakymais apie maistą Jums. Atspėkite arba pasitikrinkite savo žinias, bus tikrai įdomu! Atsakymus rasite apačioje.…
-
Rauginti kopūstai mūsų protėvių valgis gelbėjęs žiemos metu. Kada raugti kopūstus? Spalį subręsta baltagūžiai kopūstai tinkami rauginimui. Senoliai tikėjo, kad geriausia raugti per delčią.…
-
Ši kriaušių uogienė nėra tradicinė. Ji su čiobreliais, laimu, vanile, gvazdikėliais ir imbieru. Neįprastai gardaus skonio. Ji tiks kaip pagardas prie pikantiškų patiekalų. Šios…
-
Slyvų pyragas vasarą? Kai pilnos pintinės ir žandai slyvų, o norisi kažko skanaus prie arbatos, mano mintyse visada iškyla šis skaniausias slyvų pyragas. Tai…
-
Lašišos sriuba arba Norvegiška žuvienė nepaliks abejingų. Ši žuvienė, receptas atkeliavo iš kalnuotosios Norvegijos. Tai sriuba su krevetėmis, persikais, pomidorais ir kokosų pienu. Norvegijoje…
-
Olandiškas padažas benediktams, dar kitaip vadinamas „Hollandaise“ vienas gardžiausių kadanors ragautų padažų. Prieš dvidešimt metų lankiausi Vokietijoje, nedideliame Melle miestelio restorane. Į šį restoraną…
-
Japniško omleto receptas gana neįprastas, purus ir labai skanus. Taip ruoštų kiaušinių nebuvau ragavusi. Žinau, kad visi omletų receptai skirtingi, tačiau šis visiškai kitoks.…