Aviečių uogienė dažniausiai ruošiama žiemai. Ji tinka prie blynelių, arbatai gaminti, pyragui ar kaip pagardas su ledais. Šios uogos yra tikrų tikriausios uogų karalienės. Aviečių uogienė labai skani, o receptas gana paprastas. Aviečių uogienės virimas užtruks apie pusę valandos. Populiarūs aviečių uogienės receptai su obuoliais, tačiau mes šiandien dalinsimės klasikiniu receptu.
Aviečių uogienė receptas
Reikės:
- 1 kg aviečių,
- 1,2 kg cukraus.
Aviečių uogienės virimas
1.Parenkame didžiausias ir gražiausias avietes, apžiūrime, kad nepakliūtų sukirmijusių.
2. Suberiame į dubenį sluoksniuojant su cukrumi ir paliekame nakčiai.
3. Rytojaus dieną visą dubenį su sultimis supilame į puodą ir verdame 30 min. ant nedidelės kaitros., kol sirupas sutirštėja. Putas nuolat nugraibome. Išvirusią uogienę supilame į švarius indus ir užsukame dangteliais.
DAUGIAU UOGIENIŲ
Juodųjų serbentų uogienė – marmeladas
Kriaušių uogienė su čiobreliais
AVIEČIŲ UOGIENĖ
Ši uogienė tiks su pelėsiniais sūriais, ant skrebučio ar su bagete. Pusryčiams su vafliais ar blyneliais. Jeigu Jums patiko šis receptas žiemai, pasidalinkite juo su draugais. Ačiū, kad užsukote!