Kriaušių uogienė tinkanti prie pikantiškų patiekalų

by

Ši kriaušių uogienė nėra tradicinė. Ji su čiobreliais, laimu, vanile, gvazdikėliais ir imbieru. Neįprastai gardaus skonio. Ji tiks kaip pagardas prie pikantiškų patiekalų. Šios kriaušių uogienės receptas labai paprastas.

KRIAUŠIŲ UOGIENĖ RECEPTAS

  • 1 kg prinokusių kriaušių,
  • 300 g cukraus,
  • 2-3 laimai,
  • vanilės ankštis,
  • 5 gvazdikėliai,
  • šaukštelis imbiero,
  • 2 šaukštai šviežių smulkintų čiobrelių.

GAMINIMAS

1.Nulupame kriaušes, pašaliname sėklalizdžius, supjaustome gabalais, pašlakstome citrinų sultimis.

2. Puode užverdame stiklinę vandens, įdedame kriaušes ir verdame uždengtas 10 min., kol suminkštės. Supilame cukrų, prieskonius ir verdame ant nedidelės kaitros, kol išgaruos vanduo.

3. Sudedame į sausus paruoštus stiklainius, užsukame dangteliais.

kriaušės

DAUGIAU UOGIENIŲ

Vyšnių uogienė

Šermukšnių uogienė

Aviečių uogienė

Obuolienė su cinamonu

Juodųjų serbentų uogienė – marmeladas

AROMATINGA KRIAUŠIŲ UOGIENĖ

Šis receptas puikiai tiks prie sūrių, ant skrebučio, kruasano ar prie mėsos patiekalų. Jeigu Jums patiko ši kriaušių uogienė tinkanti prie pikantiškų patiekalų, pasidalinkite receptu su draugais. Ačiū, kad užsukote, skanaus!