Ši šermukšnių uogienė labai skani su blynais, iš juos galima paruošti arbatą ar pagardinti mėsos patiekalus. Paragaukite, Jums tikrai patiks. Ši šermukšnių uogienė su kriaušėmis ir obuoliais. Ji gal būti gaminama su medumi ar apelsinais. Galima pagaminti karstelėjusią prie pikantiškų patiekalų arba be kartumo. Šermukšnių uogienės paruošimas gana paprastas, be to šermukšnis pilnas vitaminų. Viską netrukus papasakosiu.
ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ SU KRIAUŠĖMIS
RECEPTAS
- 1 kg šermukšnių uogų,
- 0,5 kg cukraus,
- stiklinė vandens,
- keletą kietų obuolių ir kriaušių arba apelsinų,
- Jeigu norite baigę virti įdėkite medaus.
ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖS PARUOŠIMAS
- Šermukšnių uogas užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame 15 min. Jei rinktos po pirmų šalčių ir sušalusios – užtenka nuplauti. Nuplikytos arba pašalusios uogos praranda kartumą. Jeigu uogos nepašalę galite jas įdėti vienai dienai į šaldymo kamerą arba nuplikyti, rinktis Jums.
- Į puodą supilame vandenį ir cukrų, paverdame kol pasidarys sirupas.
- Obuolius ir kriaušes nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome stambiomis riekelėmis, sudedame kartu su uogomis į sirupą. Užvirus verdame ant nedidelės kaitros nuolat maišant apie valandą. Saugome, kad neprisviltų. Šios uogienės skonis pikantiškas, kartokas. Tiks prie įvairiausių patiekalų, pyragų ar duonos.
- Uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite ir palikite visiškai atvėsti.
KĄ DARYTI KAD UOGIENĖ NEBŪTŲ KARTI
Jeigu norite, kad uogienė neturėtų kartumo nuplautas uogas supilkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir kaitinkite iki vanduo užvirs. Tada vandenį nupilkite, uogas užpilkite švariu vandeniu ir dar kartą pakaitinkite iki užvirimo. Pakartokite tą patį dar vieną kartą. Iš viso nupilti užvirinus reikia 3 kartus. Vanduo pašalins uogų kartumą, nes nupilant pasišalina rauginės medžiagos. Po paskutinio užvirinimo uogas perliekite šaltu vandeniu, o tada supilkite į kiaurasamtį, jog nuvarvėtų.
DAUGIAU UOGIENIŲ
Juodųjų serbentų uogienė – marmeladas
Kriaušių uogienė su čiobreliais
ŠERMUKŠNIŲ UOGIENĖ
Šermukšnių uogienė su apelsinais pagaminama taip pat, tiesiog vietoj obuolių ir kriaušių įdėkite supjaustytus apelsinus. Jeigu norite recepto su medumi, turėkite omenyje, kad medų galima dėti tik pačioje pabaigoje, uogienei auštant, kad nesugadinti medaus.
Kaitinant medus praranda visas naudingas savybes. Taigi medų dėkite kai uogienė bus apie 30 °C. Šis šermukšnių uogienės receptas paprastas ir gardus, skanaus!
Jeigu Jums patiko šis receptas, pasidalinkite juo su draugais, ačiū, kad užsukote.