Juodųjų serbentų uogienė – drebučiai

by

Juodųjų serbentų uogienė gardžiausia su blynais ar vafliais. Ar ragavote trupininį pyragą su šia uogiene? Jeigu sode turite raudonųjų arba juodųjų serbentų krūmą, turite daug uogų ir dar neįsigijote džiovyklės, šis receptas kaip tik Jums. Pagaminsite labai gardų džemą

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ RECEPTAS

  • 1 l sulčių, (juodųjų arba raudonųjų serbentų)
  • 1 kg cukraus,
  • 0,5 stiklinės vandens.

GAMINIMAS

1.Serbentus nuplauname, nuvarviname, suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir keletą minučių paverdame.

2. Suminkštėjusias uogas mediniu šaukštu sutriname, kad ištekėtų sultys. Išspaudžiame sultis per švarų drobinį audinį ar marlę.

3. Sultis supilame į puodą, suberiame cukrų ir ant nedidelės kaitros verdame 45 min, vis nugraibant putas. Kai į lėkštutę įpilti ir atvėsę drebučiai sustingsta, išpilstome juos į stiklainius ir užsukame dangteliais. Skanaus!

DAUGIAU UOGIENIŲ

Vyšnių uogienė

Šermukšnių uogienė

Aviečių uogienė

Obuolienė su cinamonu

Kriaušių uogienė su čiobreliais

JUODŲJŲ SERBENTŲ UOGIENĖ

Jeigu Jums patiko juodųjų serbentų drebučiai, pasidalinkite šiuo receptu su draugais. Ačiū, kad užsukote!