Vyšnių uogienė

by

Vyšnių uogienė pati skaniausia iš visų. Šis vyšnių uogienės receptas senoviškas ir toks kokį valgėte vaikystėje. Viskas ko reikia, kad ši skani vyšnių uogienė pavyktų, šviežių vyšnių ir cukraus.

VYŠNIŲ UOGIENĖ – NAUDINGI PATARIMAI

  • Gaminant uogienes reikia žinoti, kad 1 kg uogų reikia apie 1 kg cukraus. Iš cukraus į kurį įpilame 1 stiklinę vandens, išverdame tirštą sirupą, tada sudedame uogas ir truputį paviriname.
  • Jeigu norisi gurmaniškų uogienių, į jas įdėkite imbiero, gvazdikėlių, kardamono, cinamono, kmynų, vanilės ar kitų mėgstamų prieskonių. Vyšnių uogienė su brendžiu taip pat gera mintis
  • Svarbu tiksliai nustatyti kada uogienė išvirusi: baigiama virti, kai uogos nebeplaukioja paviršiuje. Sirupas būna skaidrus, tirštokas, patamsėjęs.
  • Jei turime termometrą, galime nustatyti ar uogienė išvirusi. Kai temperatūra yra 106,5 C, – uogienė išvirusi ir ją galima supilti į iš anksto pasiruoštus indus.
  • Dažniausiai naudojami stiklo indai. Prieš pradedant virimo procesą, juos reikėtų išplauti su valgomąja soda, stiklainių dangtelius nuvalyti degtine suvilgyta vata. Dangtelius naudoti tik tada kai išdžius.

Supylę uogienę ir užsukę dangtelius, indus kuriam laikui apverskite.

vyšnių uogienė su brendžiu

VYŠNIŲ UOGIENĖ RECEPTAS

Reikės:

  • 1 kg vyšnių,
  • 1 kg cukraus
  • imbiero, gvazdikėlių, kardamono, cinamono, kmynų, brendžio vanilės ar kitų mėgstamų prieskonių jeigu norite gurmaniškos vyšnių uogienės

VYŠNIŲ UOGIENĖS VIRIMAS

1.Vyšnias nuplauname, išimame kauliukus, sudedame į dubenį ir pabarstome cukrumi.

2. Dubenį uždengiame ir paliekame nakčiai. Kitą dieną uogas verdame ant lėtos ugnies, nugraibydamos putas. Indą vis pamaišome, kad uogos susimaišytų ir vienodai išvirtų. Verdame 25 min.

3. Uogienę supilstome į stiklainius ir užsukame dangteliais.

Vyšnių uogienės receptas

DAUGIAU UOGIENIŲ

Šermukšnių uogienė

Aviečių uogienė

Obuolienė su cinamonu

Juodųjų serbentų uogienė – marmeladas

Kriaušių uogienė su čiobreliais

VYŠNIŲ UOGIENĖ

Ši uogienė tinkama valgyti su blynais arba varške. Galite dėti į pyragus, kaip pagardą ant ledų ar pusryčių košių. Galite pasidaryti arbatos ar šaltą gėrimą. Vyšnių uogienė su brendžiu ir prieskoniais tiks prie pikantiškų patiekalų. Ši uogienė yra tradicinė ir Jums tikrai patiks. Skanaus ir ačiū, kad užsukote pas mus!