Obuolienė primena tuos laikus kai močiutė atpjaudavo naminio varškės sūrio. Prie sūrio lėkštes stovėdavo stiklainis medaus ir obuolių uogienė. Jeigu turite labai daug obuolių, obuolienė žiemai puiki mintis. Tai greitas užkandis, gali būti valgoma kaip desertas ar priedas prie jūsų kasdieninių valgių. Ši obuolienė, receptas su apelsinų žievelėmis, todėl primins Italiją ar Prancūziją. Žinau, kad yra obuolių ir kriaušių uogienės ir kitokios obuolienės receptai. Ši obuolienė tradicinė prancūziška su cinamonu.
OBUOLIENĖ ŽIEMAI
RECEPTAS
- 5 kg obuolių,
- 1.5 kg cukraus,
- šaukštelis malto cinamono,
- ekologiško apelsino žievelių.
GAMINIMAS:
1.Vienos rūšies ir vienodo dydžio obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome į 8 skilteles, sumetame į indą, užberiame cukrumi ir paliekame 12 val, arba nakčiai.
2. Kitą dieną kiaurasamčiu pusę obuolių skiltelių išgriebiame, kitus retkarčiais pamaišant verdame ant kaitrios ugnies.
3. Po 15 min. sudedame anksčiau išimtas skilteles, įmetame apelsino žievelių ir ant nedidelės kaitros dar paverdame 15 min.
4. Suberiame cinamoną, gerai išmaišome ir karštą obuolienę supilstome į paruoštus sausus indus, sandariai užsukame dangtelius.
Šią obuolienę mėgsta visi. Ji tinka prie daugelio patiekalų. Svarbiausiai, jeigu turite galimybę, naudokite ekologiškų apelsinų žievelę. Jeigu tokios neturite, galite dėti truputį daugiau cinamono. Kardamonas taip pat tas prieskonis, kuris tinka su obuoliene. Skanaus!
DAUGIAU UOGIENIŲ
Juodųjų serbentų uogienė – marmeladas
Kriaušių uogienė su čiobreliais
OBUOLIENĖ
Jeigu Jums patiko ši obuolienė su cinamonu ir jos receptas, pasidalinkite juo su draugais. Ačiū, kad užsukote!