Japniško omleto receptas gana neįprastas, purus ir labai skanus. Taip ruoštų kiaušinių nebuvau ragavusi.
Žinau, kad visi omletų receptai skirtingi, tačiau šis visiškai kitoks. Šį receptą interneto platybėse surado mano vyras. Pažadu, paragavę neliksite abejingi, jis purus ir tirpsta burnoje. Tai japoniškas omletas.
OMLETO RECEPTAS
JUMS REIKĖS:
- 2 kiaušinių,
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos,
- ½ arbatinio šaukštelio cukraus.
- trupučio aliejaus.
GAMINIMAS:
1.Trynius atskirkite nuo baltymų ir sudėkite į atskirus dubenis. Dubuo, kuriame plaksite baltymus turi būti sausas, jeigu bus bent lašelis vandens, baltymas gali neišsiplakti taip kaip reikia.
2. Į baltymų plakimo dubenį suberkite cukrų. Baltymus išplakite iki standžių baltų putų masės. Galite plakti šluotele, bet taip užtruks ilgiau ir reikės padirbėti ranka. Viskas vyksta daug greičiau ir lengviau jeigu turite elektrinį plaktuvą. Plakdama elektriniu plaktuvu su šluotele užtrunku apie minutę. Neperplakite, užtenka išplakti, kad putos būtų vientisos ir nekristu iš dubens. Jeigu iš masės pradeda skirtis kiaušinių skystis, omletą perplakėte ir jis nebebus toks purus.
3. Suberkite druską į trynių dubenį, ir išmaišykite kol gausis vientisa masė. Sumaišius druską su tryniais, trynius atsargiai įmaišykite į baltymų masę. Maišykite tik tol kol masė taps vienos spalvos, nepersistenkite, kad nesukristų baltymai.
4. Naudokite 22 cm skersmens keptuvę ir įjunkite ant nedidelės kaitros, aš nustatau kaitlentę ir kepu ant 5-6. Keptuvę visada įjungiu prieš pradedant plakti baltymus, taip sutaupau truputį laiko. Tačiau neperkaitinkite keptuvės. Keptuvę labai plonai patepkite aliejumi ar sviestu, kad omletas neprisviltų. Suplakę atsargiai supilkite išmaišytą kiaušinių masę, paskirstykite tolygiai keptuvėje. Uždenkite dangčiu, ir kepkite nedidelėje temperatūroje 4 minutes.
5. Po 4 minučių kepimo, su mentele iškilusį ir iškepusį omletą atsargiai perlenkite per pusę. Suflė omletas paruoštas. Jeigu norite galite dar truputi pakepti tą vietą kur susilenkė abu kraštai. Pažiūrėkite į šį meno kūrinį, jis atrodo puikiai! Kad ir koks gražus bebūtų, greitai bus suvalgytas.
DAUGIAU RECEPTŲ:
Mįslės su atsakymais – užduotys vakarėliui
Lašišos sriuba arba Norvegiška žuvienė
Olandiškas padažas Benediktams
Imbieras nauda + arbatos receptas
SEKITE MUSŲ NAUJIENAS FACEBOOKE
OMLETO RECEPTAS
Šis omleto receptas primena prancūzišką suflė. Šią kiaušinienę patiekti galite su daržovėmis. Aš ją valgiau su šviežiais naminiais pomidorais, saldžiarūgštėmis alyvuogėmis marinuotomis Modena acte su medumi, aliejumi, druska, česnaku, citrinų sultimis, šviežiais čiobreliais ir žaliomis rozmarinų šakelėmis.
Šį japoniškas suflė omletas tikras malonumas, nes tirpsta burnoje ir norisi dar. Valgykite šiltą, kol nesukrito. Skanaus!