Rauginti agurkai receptas

by

Rauginti agurkai yra mėgstami ir valgomi visame pasaulyje nuo seniausių laikų. Ypač šiaurinio pusrutulio šalyse, toliau nuo pusiaujo kur būna šaltos žiemos. Čia rauginimas agurkų gelbėdavo žiemos metu. Agurkų rauginimas yra kiekvienos vasaros darbas ir mūsų šeimininkių namuose.

Agurkai rauginti namuose visada skanesni. Agurkai raugti ar marinuoti turi būti gaminami iš šviežių agurkų ir prieskonių.

Šviežiai raugti agurkai bus skanesni jei rinksitės šviežius agurkus, krapus, vyšnių, serbentų ar vynuogių lapus. Skaniausi rauginti agurkai žiemai būna iš ką tik nuskintų agurkų. Štai raugintų agurkų receptas.

šviežiai raugti agurkai

RAUGINTI AGURKAI RECEPTAS

  • 1.2 kg ką tik nuskintų agurkų,
  • 2 šaukštelių garstyčių sėklų,
  • 4 lauro lapų,
  • 1 l vandens,
  • 60 g druskos,
  • šviežių juodųjų serbentų, vyšnių lapų,
  • česnakų,
  • krienų šaknies,
  • ką tik nuskintų krapų stiebų ar žiedynų.

KAIP RAUGTI AGURKUS

1.Pasiruošiame stiklainius: išplauname su soda, dangtelius nuplauname ir nuvalome degtine suvilgyta vata.

2. Rauginimui geriausiai tinka nedideli, nepernokę, neperaugę, tamsiai žalios spalvos agurkai, kurių sėklos dar ne visiškai subrendusios. Nupjaustome agurkų galiukus, užpilame nevirtu druskos ir vandens tirpalu ir palaikome per naktį, 18 C temperatūroje, kad įrūgtų, tada išnešame į šaltą vietą.

3. Sūrymui vartojame rupią druską, krapai turi būti su sėklomis. Negailime česnakų ir krieno šaknies. Nuo jų agurkai bus kvapnūs ir kieti. Nusiskiname juodųjų serbentų, vyšnių lapų, galima dėti petražolių, salierų lapų.

4. Į 1 l vandens įberiame 60 g rupios druskos ir pastatome 5 val., kad ištirptų. Sūrymu užpilame nuplautus agurkus su priedais stiklainiuose ir uždengiame dangteliais.

5. Užraugtus agurkus laikome šaltame rūsyje. Jei raugti agurkai gautųsi per sūrūs, kelias valandas palaikykite vandenyje.

agurkai raugti

rauginimas agurku

DAUGIAU RECEPTŲ:

Juodųjų serbentų sultys

Smidrų sriuba

Balandėliai receptas be mėsos

Kinietiškos salotos

Mįslės su atsakymais – užduotys vakarėliui

Rauginti kopūstai receptas

Lašišos sriuba arba Norvegiška žuvienė

Olandiškas padažas Benediktams

Japoniško omleto receptas

Imbiero nauda + arbata

Braškinis mojito

RAUGINTI AGURKAI

Rauginti agurkai tinka su balta mišraine, prie mėsos ar žuvies patiekalų, mėsainyje kaip akcentas. Iš raugintų agurkų galite pagaminti nuostabius padažus. Jeigu norite šviežiai raugtų augurkų, sudėkite juos į maišelį su krapais, česnaku ir druska. Maišelyje viską išpurtykite, kad išsimaišytų ir padėkite į šaldytuvą vienai dienai. Kitą dieną galėsite ragauti. Skanaus! Jeigu Jums patiko šis receptas pasidalinkite su draugais.